Kennel

De liefde van en voor de Groenendealer heb ik meegekregen van mijn ouders. Ik ben opgegroeid met één Duitse herder en twee Tervuerense herders. Mijn ouders hebben verschillende nestjes gefokt met deze prachtige honden maar zijn er eind jaren 90 mee gestopt. In 2011 hebben mijn ouders 2 jaar na het overlijden van de laatste Tervuerense herder een Groenendealer teefje gekocht.

Ik viel meteen voor het prachtige karakter en uiterlijk van de Groenendaeler en heb in 2021 mijn eerste eigen Groenendaeler teefje Nikita gekocht. De liefde die ik voor haar voel en van haar krijg is erg groot en daarmee begon het idee om een eigen kennel te starten. Mijn focus ligt op het fokken van gezonde gezelschapsdieren met de uiterlijke kenmerken van show.

Groenendaelers 

Kennismaking

Ik vind het fijn om te weten waar een puppy naar toegaat daarom plan ik graag een kennismakingsgesprek in zodat we van beide kanten kunnen bekijken of er een klik is. Mijn eigen honden leven in huis en zijn echt onderdeel van het gezin, dit verwacht ik ook van toekomstige eigenaren. Onder het genot van een kop thee, koffie of fris met wat lekkers vertel ik jullie over mijn passie en kan ik alle vragen die jullie hebben beantwoorden. Als er van beide kanten een klik is komen jullie definitief op de wachtlijst te staan.

Verwacht

Begin 2025 verwacht ik mijn B-nest met Nikita (Grillo Del Castel Sardo).

Ik ben nog aan het bekijken welke dekreu ik ga gebruiken, meer informatie volgt zo snel mogelijk.

Er is nog plek op de wachtlijst, bij interesse of vragen neem dan contact met mij op. 

Wat je van mij mag verwachten

Ik fok volgens de regels van Raad van Beheer, beide ouder dieren worden getest op HD en ED.

De puppy’s krijgen een Nederlandse FCI stamboom, Europees paspoort en een koopcontract. Je krijgt van mij een informatiemap met de basis kennis voor de eerste weken/maanden.

Ik heb een puppypakket samengesteld met het oog op de terug reis en de eerste paar dagen.

Inhoud Puppypakket

Informatiemap
Eukanuba brokken puppy – kip – large, 3 kg zak
Darf KVV puppy, 4 rollen á 245 gr. verpakt in een koeltas
Kauw snacks
Training snoepjes
knuffelsetje met nestgeur
Halsband met riem, deze kan ook als huislijn worden gebruikt
Opvouwbare waterbak met een flesje water
Poepzakjes

Nadat de puppy’s eenmaal naar hun nieuwe huisje zijn vertrokken wordt er een groepsapp aangemaakt waarbij jullie elkaar en mij op de hoogte kunnen houden. Ik zal altijd in beeld blijven bij vragen en daar zo goed mogelijk mee helpen. Zodra de stamboom binnen is maken wij een afspraak wanneer ik deze langs kom brengen, zo kunnen we elkaar tussen door even zien. Bij de leeftijd van 1 jaar organiseer ik een nest terugkomdag, de puppy’s kunnen elkaar dan allemaal nog een keer terug zien. Ook na deze leeftijd zijn jullie altijd welkom om met jullie puppy weer langs te komen.

Socialiseren

Socialiseren vindt ik erg belangrijk! Ik heb zelf ervaren wat het met een puppy doet als deze weinig tot niet is gesocialiseerd. Gelukkig hebben mijn eigen honden dit wel gehad maar ik zag hier nog wel meer mogelijkheden. Vandaar dat naast gezondheid dit bij mij op nummer 1 staat. Het begint al vanaf de geboorte met het aanraken van de puppy’s. Door de puppy’s op jonge leeftijd al aan veel verschillende dingen te laten wennen, zullen ze hier op latere leeftijd veel voordeel van hebben. 

 

Ik laat de puppy’s langzaam wennen aan de verschillende attributen, zo hebben ze alle tijd om aan nieuwe dingen te wennen. Ze krijgen als eerste allemaal verschillende knuffeltjes waaronder knuffeltjes die geluid maken. Elke knuffel is anders en zo wennen ze al aan verschillende materialen en geluiden. Wanneer ze hier aangewend zijn komen de grote attributen tevoorschijn. Ik begin met de nestschommel die op een lage stand staat waarbij er wel iets beweging is maar nog niet te veel, naarmate ze ouder worden zal ik deze hoger zetten en zullen ze hierbij ook leren lopen op wiebelig ondergrond, zo oefenen ze met de balans in hun lichaam. Een zelf gebouwde puppy play gym waar verschillende materialen aanhangen zorgt er voor dat ze ook tussen grote attributen zoals een octopus knuffel lopen. Dit zorgt ervoor dat ze het minder raar vinden om onder dingen door te lopen. Bij de ballenbak leren ze springen en klimmen waarbij ze onverwachts kennismaken met een andere ondergrond.

Vanaf een jonge leeftijd zal ik ook regelmatig met de puppy’s in een wandelwagen gaan wandelen. Hierbij maken ze kennis met verschillende geluiden, geuren en bewegingen zonder dat ze zelf op ontdekkingstocht moeten gaan. Ik laat ze ook kennismaken met verschillende geluiden zoals vuurwerk, onweer en de dagelijkse huishoudelijke geluiden zoals stofzuigen. Ook is er een geluidmat waar boerderijdieren geluiden uitkomen, hier kunnen ze zelf overheen lopen. Ik ga ook een aantal keer met de puppy’s in de auto op pad zodat dit niet helemaal nieuw voor hun is op het moment dat ze naar hun nieuwe huisje gaan.

Ondanks deze socialisatie zijn er nog veel dingen waar de puppy’s nog geen kennis mee hebben gemaakt maar doordat het wennen aan verschillende dingen zo langzaamaan is gedaan zullen ze in nieuwe situaties sneller herstellen. 

Van 0 tot 8 weken

Hoe zien die eerste 8 weken er nu eigenlijk uit? 2 tot 3 weken voordat de mamahond is uitgerekend wordt de werpkist in huis opgezet, ik creëer een rustige plek voor de mama zodat wanneer zij er klaar voor is daar kan bevallen. Vanaf de geboorte zal de werpkist voor de puppy’s een veilige haven zijn waar ze gedurende de 8 weken zullen verblijven, deze is uit te breiden met een uitloop ren zodat wanneer ze meer uitdaging nodig hebben ik hun dit kan geven. Vanaf de geboorte krijgen de puppy’s een ID-bandje en hun stamboomnaam, zo kan ik ze uit elkaar houden en bijhouden hoeveel ze groeien. In de eerste 3 weken (en daarna natuurlijk ook) worden de puppy’s regelmatig een keer vastgehouden en geknuffeld, zodat ze kunnen wennen aan de menselijke aanraking.

De eerste 3 weken ontvang ik weinig tot geen bezoek zodat ik de mama en puppy’s alle tijd en rust kan geven om aan elkaar te wennen. In deze weken krijgen jullie regelmatig een foto met de vooruitgang van de puppy’s en dit zal ik ook blijven doen totdat ze naar hun nieuwe huisje gaan. Vanaf deze leeftijd worden puppy’s actiever en hebben meer uitdaging nodig, ze krijgen verschillende speeltjes om bezig te blijven en te wennen aan verschillende structuren. Nu kan het socialiseren echt beginnen! Ik zal dan ook langzaam aan beginnen bij mooi weer om ze naar buiten te doen, ik bouw dit langzaam op en bekijk dit per nest aan.

Als de puppy’s 4 weken oud zijn zullen ze meer tijd doorbrengen in hun speelplaats, deze is ingericht met het oog op socialiseren. Er zijn verschillende ondergronden en attributen waar ze mee kunnen spelen. Denk hierbij aan een nestschommel, ballenbak en een eigen gemaakte puppy play gym. Dit wordt langzaam uitgebreid zodat ze aan alles kunnen wennen. Vanaf deze leeftijd zijn jullie ook welkom voor het eerste bezoek en zijn de puppy’s  al echte mini hondjes. Kinderen zijn ook welkom, zo kunnen ze alvast aan elkaar wennen. 

Bij 6 weken worden de pups gechipt en ingeënt, daarna zal ik ook een aantal keer met de puppy’s op pad gaan de mooie grote wereld in. Deze momenten hou ik kort zodat de puppy’s niet overprikkeld raken. Bij 6 weken komen jullie voor de tweede keer op bezoek en mogen jullie de keuze maken welke puppy bij 8 weken met jullie mee naar huis gaat. Ik ben van mening dat elke puppy met de juiste eigenaar mee gaat, ik zal daar waar nodig aangeven wat het karakter is van elke puppy maar de definitieve keuze ligt bij jullie.

Nadat de keuze is gemaakt krijgen jullie van mij regelmatig een foto van jullie puppy, zo kunnen jullie de laatst weken nog beter volgen. En dan is het eindelijk zo ver jullie toekomstige viervoeter is oud genoeg om met jullie mee naar huis te gaan. Op de dag zelf nemen we alle informatie nog even een keer door en kan ik alle vragen die er nog zijn beantwoorden. Jullie vertrekken met een goed gevulde tas met alle benodigdheden voor onderweg en zal de puppy zijn/haar socialisatie verder bij jullie ontwikkelen.

Gezondheid / verzorging

De eerste 3 weken krijgen de puppy’s alleen moedermelk, vanaf 3 weken begin ik langzaam met bij voeren van geitenmelk, brokken pap en rauw vlees. Zowel mijn honden als de puppy’s krijgen Eukanuba brokken en Darf KVV vlees. Vanaf 6 weken krijgen de puppy’s van mij regelmatig een kauw snack zodat ze ook daaraan kunnen wennen. De puppy’s worden met 2, 4 en 6 weken ontwormd met Milbemax. Als de puppy’s 6 weken oud zijn krijgen ze hun eerste inenting en komt de dierenarts controleren of ze allemaal gezond zijn. Vanaf deze leeftijd komt Raad van Beheer ook langs om ze allemaal te chippen en DNA af te nemen. Vanaf de geboorte hebben de puppy’s een ID-bandje om en krijgen ze van mij hun stamboomnaam, bij 6 weken wordt dit gekoppeld aan de chip door het Raad van Beheer. De DNA afname is ter controle of de op gegeven ouders ook daadwerkelijk de ouders zijn. Zodra dit bevestigd is worden de stambomen verstuurd. Ik probeer er alles aan te doen om er voor te zorgen dat de puppy’s zo gezond mogelijk zijn, in de informatiemap staat alles vermeld rondom de gezondheid welke jullie kunnen volgen vanaf het moment dat de puppy bij jullie in huis is. 

Gastgezin

Om mijn passie voor het fokken van Groenendaelers voor te zetten ben ik opzoek naar gastgezinnen, deze vormen voor mij een belangrijk onderdeel bij het fokken. Ik wil het ras op een serieuze manier voortzetten en kan ze logischerwijs niet allemaal zelf aanhouden. Mijn huidige en toekomstige honden leven bij mij in huis en ik wil ze alle liefde en aandacht geven die ze nodig hebben. Om ervoor te zorgen dat iedere hond genoeg liefde en aandacht krijgt heb ik de keuze gemaakt om potentiële (fok) teefjes en reutjes bij liefdevolle gastgezinnen te plaatsen.

Bij een gastgezin wordt de hond in eerste instantie “in bruikleen” geplaatst, dit omdat de hond gedurende het fokprogramma eigendom blijft van Groenendaeler kennel “From black cherry blossom”. De kosten rondom het fokken zoals bijvoorbeeld de gezondheidstesten en de bevalling zijn voor Groenendaeler kennel “From black cherry blossom”. De standaard kosten zoals voer, entingen, puppycursus en dergelijke zijn voor het gastgezin.

Vanaf de leeftijd van 1,5 jaar worden de gezondheidstesten afgenomen, indien de hond goedgekeurd is wordt deze opgenomen in het fokprogramma. Een teefje zal maximaal 3 nestjes bij mij thuis krijgen, dit houdt in dat het teefje ongeveer 1,5 week voor de bevalling bij mij komt en blijft totdat de pups met 8 weken naar hun nieuwe huisje gaan. Natuurlijk zijn jullie deze gehele periode altijd welkom, zo kunnen jullie alles van dichtbij meemaken. Om elkaar regelmatig te kunnen zien is het handig dat jullie op maximaal 45 minuten van Rijssen wonen. Na het laatste nestje wordt de hond volledig eigendom van het gastgezin.

Ben je nieuwsgierig om een gastgezin te worden, heb je nog vragen of weet je niet helemaal zeker of dit wat voor jullie is? Neem dan gerust contact met mij op.

Ervaringen

Wil je graag een geweldige Groenendaeler die vanaf pup goed wordt verzorgd klop gerust bij Tamara aan. Wij hebben het als heel liefdevol ervaren toen wij voor een Groenendaeler pup naar haar toe zijn gegaan. Er ontbrak ze aan niets precies wat op haar website stond. Door hun liefde voor dit ras hebben wij nu een prachtige hond. De eerste 8 weken heeft Tamara het voorwerk gedaan. Heel veel liefde gegeven en gesocialiseerd om ze gelukkig en vrij te laten zijn. Dat merken we nu terug in alles en dat is fijn. Lekker nieuwsgierig, blij, ondernemend en leergierig ook nadat Andor bij jou was weggegaan. Tamara ik wil nog even tegen je zeggen hoe trots ik op je ben hoe jij het allemaal hebt gedaan. Het was je eerste nestje en wat hadden de pups het fijn, wij zijn dankbaar dat Andor daar onderdeel van maakte en nu bij ons mag zijn.

Carla, Richard & Andor
(Ailexio From black cherry blossom)

De pups hebben een hele liefdevolle start meegekregen. Ze groeien op in een gezin die dol is op honden. Zowel de pups als de volwassen honden krijgen volop de aandacht. De pups worden goed gesocialiseerd. En er word aan van alles gedacht om ze zoveel mogelijk kennis te laten maken met de grote boze wereld. Wij hadden voor onze pup geen betere start kunnen wensen! Ook krijg je van Tamara een mooi informatie boekje mee om de start in het nieuwe huis zo goed mogelijk te laten verlopen en een geweldige puppy pakket met onder andere haar eigen samengestelde Bach bloesem.

Richard, Feikje & Floki
(Ailexios From black cherry blossom)

Een Groenendaeler gekocht van het eerste nestje van de kennel From black cherry blossom. Wij vonden het contact met Tamara erg prettig en laagdrempelig. Wat fijn dat de pups zo in huiselijke kring opgroeien. Ze krijgen vanaf de geboorte al zo veel liefde en aandacht.

We konden een paar keer kijken en toen we onze pup met 8 weken ophaalde, kregen we een map met allemaal informatie mee en cadeautjes. En nog steeds kunnen we terecht bij Tamara met vragen. Wij hebben een superfijne, lieve hond.

Irma, Lenie & Floor
(Aikira From black cherry blossom)

Een Groenendaeler pup gekocht bij Groenendaeler kennel From black cherry blossom. Wat een fijne vertrouwde kennel. Pups worden hier liefdevol en gesocialiseerd opgevoed voordat ze naar hun nieuwe baasjes gaan. Zeer tevreden!!!

Jolanda, Piet & Luna
(Aira From black cherry blossom)

Over mij

Ik ben Tamara 26 lentes jong, wonend in Rijssen samen met mijn 2 prachtige hondenkinderen. Ik heb mij in de laatste jaren vanuit mijn gevoeligheid ontwikkelt op het gebied van mediumschap en meer.

De combinatie tussen persoonlijke en spirituele groei en de passie voor de Groenendaelers maakt dat ik nu trotse eigenaar ben van mijn eigen kennel en bedrijf.

Vanuit de liefde voor mens en dier werk ik met mijn unieke tools, hierbij creëer ik balans in het leven van mijn klanten.