Groenendaeler kennel From black cherry blossom

Kennel

From black cherry blossom is een kennel waarin de Groenendaeler, een Belgische herder, wordt gefokt. Het doel is om sociale pups te fokken, die uiteindelijk als huishond worden gehouden. Dit jaar (2023) hoop ik mijn eerste nestje te fokken met Nikita, mijn eigen prachtige Groenendaeler. In 2023 heb ik mij kennel uitgebreid met Nikaylo, ik hoop hem later in te kunnen zetten als dekreu.

De Groenendaeler

De Groenendaeler is erg intelligent en fijngevoelig. Ze zijn soms wat impulsief, maar bovenal erg energiek met een sterke persoonlijkheid. Net zoals andere herdershonden, zijn Groenendaelers erg toegewijd aan hun eigenaar. De gevoelige aard, gepaard aan de drang tot bewegen, wordt vaak onterecht als nervositeit gezien. Bij een goede socialisatie, voldoende beweging en uitdaging, zal de Groenendaeler een fijne, rustige huisgenoot zijn. Ze zijn namelijk erg actief en dynamisch en hebben dagelijks voldoende lichaamsbeweging nodig. Om ervoor te zorgen dat een Groenendaeler zelfverzekerd wordt en opbloeit, heeft de hond structuur en voorspelbaarheid nodig, een zachte maar strakke aanpak en een harmonieuze leefomgeving. Ze zijn erg gevoelig voor lichaamstaal en intonatie van de stem. Geduld en begrip zijn bij hun opvoeding, net zoals bij alle andere honden, onmisbaar en de sleutel om een stabiele hond en fijne metgezel te krijgen!

De verzorging van de Groenendaeler vergt niet al teveel tijd. Ze hebben regelmatig een borstelbeurt nodig. Hoe vaak dit moet, is afhankelijk van de kwaliteit van de vacht en de rui. Sommige vachten klitten vaker dan andere. Vooral gesteriliseerde of gecastreerde honden krijgen vaak zeer overvloedig en wat droog haar. Groenendaelers verharen doorgaans tweemaal per jaar en zorgen dan voor flink wat haren in huis. De levensverwachting van een Groenendaeler is 13 tot 14 jaar en de schofthoogte is gemiddeld 56 tot 66 cm hoog (teefje iets kleiner dan een reu). De Groenendaeler heeft dus over het algemeen weinig verzorging nodig, maar veel beweging!

Ben je geïnteresseerd in een pup? Dan maak ik graag kennis met je! Ik vind het belangrijk dat de pups een goed onderkomen krijgen en plan daarom altijd eerst een gesprek in met de potentiële nieuwe eigenaren. Ik hoop dat er door mijn kennel steeds meer mensen in contact komen met dit bijzondere, liefdevolle en ook eigenwijze ras.

Goed om te weten: in mijn kennel wordt er getest op HD en ED. In 2023 hoop ik mijn eerste nestje te fokken met Nikita.

Be your own happiness, love and new beginnings
*Copyright tekst: ©Be your own cherry blossom